Türkiye Diyanet Vakfı İlahiyat Akademi Burs Programı

"Türkiye Diyanet Vakfı İlahiyat Akademi" burs programı başladı!

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Türkiye Diyanet vakfı arasında imzalanan protokol marifetiyle her yıl "İlahiyat Akademi" programına öğrenci alınmaktadır. Bu programa seçilen öğrenciler, ücretsiz bir şekilde yurt, burs ve eğitim imkânlarından yararlanmaktadır. Barınma desteği ile birlikte lisans eğitimleri boyunca 9 ay burs desteğinin sağlandığı programda hak eden öğrencilere akademik gelişimlerini destekleyecek nitelikte ve okul derslerine takviye amaçlı İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından Arapça (Sarf-Nahiv), Tefsir, Hadis, Fıkıh, Kelam, Arapça YDS hazırlık gibi alanlarda özel dersler verilmektedir. Bununla beraber bursu almaya hak kazanan öğrenciler, yaz tatilinde ücretsiz bir şekilde Türkiye'nin değişik illerinde İslâmî ilimler kampına alınmaktadır.

Burs Programına Kabul Şartları:
  • İlahiyat Fakültesinde öğrenim görüyor olmak
  • Mülakatta başarılı olmak
  • 22 yaşından gün almamış olmak
  • T.C. vatandaşı olmak
  • Birinci öğretimde, örgün ve lisans programında öğrenim görüyor olmak
  • Hazırlık sınıfı veya birinci sınıf öğrencisi olmak
  • Bekar olmak
  • Herhangi bir disiplin cezası almamış olmak

Son Başvuru Tarihi: 19 Eylül 2023
Arş. Gör. MÜCAHİD ŞAMİL GÜREL /