Siirt Üniversitesinde Yüksek Lisans Programı Açıldı

Siirt Üniversitesi'nde İlahiyat Temel İslam Bilimleri alanında yüksek lisans programı açıldı. Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Cemallettin Erdemci, gazetecilere yaptığı açıklamada, lisans eğitiminde dördüncü yılında olan İlahiyat Fakültesi bünyesinde bulunan Temel İslam Bilimleri programında bu yıl yüksek lisans eğitimine başlandığını söyledi. Altı bilim dalından oluşan Temel İslam Bilimleri bölümünde 5'i yabancı uyruklu olmak üzere 30 öğrencinin eğitimine başlandığını kaydeden Erdemci, şöyle konuştu:"Öğrenciler, hadis, kelam, İslam hukuku, tefsir, tasavvuf ile Arap dili ve edebiyatı alanlarında seçmiş oldukları bilim dalında dersler alacak ve ders döneminden sonra hazırlayacakları tez ile mezun olacaklardır. Önümüzdeki yıllarda da öğrenci alımına devam edilecektir. Güçlü ve tarihi bir İslami ilimler geleneğine sahip Siirt’te bu programın açılması hem öğrencilere önemli fırsatlar sunacak hem de ilahiyat alanında nitelikli bilimsel çalışmaların ortaya çıkmasına vesile olacaktır. Ayrıca Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere farklı ülkelerden yabancı uyruklu öğrenci alımına devam edilecektir. Bu süreç, üniversitenin uluslararasılaşmasına katkı sunacağı gibi ilahiyat alanında çevre ülkelerin üniversiteleriyle iş birliğinin gelişimini de sağlayacaktır."

Kaynak : Meryem AVCI
27.2.2017