Kur’an’ın İndiği Tarih Çalıştayları V: Cahiliyye Araplarının Nübüvvet Telakkileri

Siirt Üniversitesinde düzenlenen bir çalıştay da cahiliye döneminde Araplarda nübüvvet telakisi ele alındı.

Çeşitli üniversitelerden bilim adamlarının katıldığı çalıştay dört oturum halinde Üniversitenin Kezer Kampusu konferans salonunda gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi ve Belediyenin katkılarıyla düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan bu üniversitenin öğretim üyesi ve Yakındoğu Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Mahfuz Söylemez Kuranı Kerimin inzalinden sonra fıkıh kelam İslam tarihçisi ve hadis gibi bilim dallarının oluştuğunu belirtti. Prof. Dr. Söylemez Kuranı kerimin tek bir bilim dalı tarafından incelenemeyecek kadar geniş ve anlamlı olduğunu söyledi.

Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Cemaleddin Erdemcide yaptığı konuşmada fakülte olarak daha önce Eşarilik Sempozyumunu düzenlediklerini, önümüzdeki mayıs ayında da Molla Halil El Siirt’in ele alınacağı bir çalıştay daha düzenleyeceklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Murat Erman da yaptığı konuşmada peygamberlerin görevleri üzerinde durdu. Prof. Dr. Murat Erman peygamberlerin Allah’ın emirlerinin kullar tarafından daha iyi anlaşılabilmesi için tebliğ görevini yerine getirdiklerini söyledi.


http://kanal56.net/universitede-calistay/


http://siubasin.com/kuranin-indigi-tarih-calistaylari/

İlahiyat Fakültesi
9.11.2017