Prof. Dr. Adnan Memduhoğlu Kitap Fuarında Söyleşi ve İmza Gününde Kitapseverlerle Buluştu

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Memduhoğlu, 9. Geleneksel Siirt Kitap Fuarı'nda bir söyleşi ve imza günü etkinliğinde kitap severlerle bir araya geldi. Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, okumanın önemine dair bir sunum yaptı. Prof. Memduhoğlu, konuşmasında katılımcıları niçin, neyi ve nasıl okumaları gerektiği konusunda düşünmeye teşvik etti ve okumanın kişisel gelişim, topluma katkıda bulunma ve iyiliği yayma gibi konulardaki rolüne vurgu yaptı. Kuran-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz'in (sas) sünnetinin okuma tercihlerinde yol gösterici olduğunu, ayrıca faydalı diğer edebiyat eserlerine seçici bir yaklaşımla, imanı ve profesyonel bilgiyi güçlendirecek şekilde yönelmenin önemini vurguladı. Okumanın, erdem, bilinç, güç, özgürlük, düşünme, farkındalık ve var olmanın bir aracı olduğunu ve en önemlisi Yaratıcı'yı tanımanın ve bilginin derinliğine ulaşmanın bir yolu olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Memduhoğlu, programın sonunda fuar alanındaki yayınevi standında kitapseverlerle buluşarak kitaplarını imzaladı.
19.4.2024