Kudüs Bizim Neyimiz Olur Paneli

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından İlahiyat Seminerleri serisi kapsamında "Kudüs Bizim Neyimiz Olur" başlıklı bir panel düzenlendi. Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci gerçekleştirdi. Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Prof. Dr. Yasin Aktay ve Prof. Dr. Fadıl Aygan panelin konuşmacıları olarak programda yer aldı. 

Konuşmacılardan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepkisini dile getirdi. Sırma, seminerde Müslümanların Kudüs konusunda göstermeleri gereken duyarlılığın altını çizdi ve İsrail ürünlerinin boykot edilmesi yönünde çağrıda bulundu. Prof. Dr. Yasin Aktay ise Kudüs'ün tarihi ve kültürel önemine değinerek bu şehrin Müslümanlar için taşıdığı değere vurgu yaptı. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fadıl Aygan ise Kudüs'ün tarihi sürecine dair bilgilendirmelerde bulundu.

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen program Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal'ın yaptığı dua ile sonlandı. 

Arş. Gör. HASAN KAMİL GENÇ /
İlahiyat Fakültesi
21.12.2023