İlahiyat Fakültemiz 10. Yılını Kutladı

2013 yılında kurulan Fakültemiz, 10. Yılı vesilesiyle “Siirt İlahiyat 10 Yaşında” adlı bir program organize etti.

Düzenlenen programa Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal KIZILKAYA, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK, misafir konuşmacı olarak ilimizin yetiştirdiği ilim insanları Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA, Prof. Dr. Yasin AKTAY, Dr. Cemalettin SANCAR,  İl Protokolü, üniversite üst yönetimimiz, kurum müdürleri ile çok sayıda akademik personel ve öğrenci katılım sağladı.

Programın selamlama konuşmasını yapan Dekanımız Prof. Fadıl AYGAN’dan sonra Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK’ın üniversitemizin gelişim serüveni ve İlahiyat Fakültemizin kurumumuza katkıları üzerine bir hitapları oldu.

Programda İlahiyat Fakültemizin kuruluşunda ve fakülte binasının kurumumuza kazandırılmasında emeği geçen Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA, Prof. Dr. Yasin AKTAY, Dr. Cemalettin SANCAR ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemalettin ERDEMCİ hocalar İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fadıl AYGAN’ın moderatörlüğünde birer konuşma yaptılar.

Geniş bir katılımın sağlandığı organizasyon Sayın Siirt Valisi Dr. Kemal KIZILIKAYA’nın fakülte binasında bulunan İhsan Süreyya Sırma Müzesi ve fakülte kütüphanesini ziyaretiyle son buldu.
Arş. Gör. MÜCAHİD ŞAMİL GÜREL /
İlahiyat Fakültesi
15.11.2023