Fakültemizden Kentimizdeki Medrese ve Kuran Kurslarına Ziyaret

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, kurulduğu günden itibaren akademik faaliyetlerinin yanında gerçekleştirdiği çeşitli sosyal faaliyetlerle de toplumla bütünleşmek, kendi amacı doğrultusunda topluma katkıda bulunmak hedefini gütmektedir. Bu bağlamda fakültenin kalite komisyon toplantılarında din eğitimi noktasında dış paydaşlarımız olan ve aynı zamanda bölgenin kadim ilmi geleneğini temsil eden Kur’an kurslarında/medreselerde verilen eğitimi yerinde görmek, orada görev yapan idareci ve eğitim kadrosuyla tanışmak, iş birliği için fikir teatisinde bulunmak amacıyla bir dizi ziyaret planlanmıştı. Bu ziyaretlerin ilki, Şeyh Hüseyin Basretî Erkek Yatılı Kur’an Kursu’na yapıldı. Ziyarete Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Fadıl Aygan, Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Abdurrahman Ece ve Doç. Dr. Emrah İstek, kalite Komisyonu üyesi Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Özcan ile öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Sadık Eraslan ve Doç. Dr. Muhammed Muhdi Gündüz katıldı. Medresenin kurucusu ve baş müderrisi Şeyh Muaz Oran, yöneticisi Nezir Oran ve müderrislerinden Hasan Hoca ziyarette hazır bulundu.

Dekanımız Aygan, ziyaretle benzer amaca yönelik hizmet üreten kurumlar olarak müesseselerin birbirini daha iyi tanımaları ve çeşitli iş birlikleri yapmak amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti. Şeyh Muaz Oran da İlahiyat Fakültesi ile medreselerin birbirlerine katacak çok şeyleri olduğunu bunun için iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.
Arş. Gör. MÜCAHİD ŞAMİL GÜREL /
16.10.2023