Fakültemizde 2026-2027 Akademik Yılı Oryantasyon Heyecanı

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılına coşkulu bir başlangıç yaparak yeni kazanan öğrencileri için kapsamlı bir oryantasyon eğitimi gerçekleştirdi. Üniversite yaşamına ilk adımı atan öğrencilerin akademik ve sosyal ortama uyum sağlamasını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen programda, fakülte tarafından özel olarak hazırlanan "Öğrenci Oryantasyon El Kitabı" da ilk kez öğrencilere tanıtıldı.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleştirilen oryantasyon programında; öğrencilerin yükseköğrenim hayatına hızlı ve bilinçli bir uyum sağlaması hedeflendi. Etkinlik boyunca yeni öğrencilere şu temel konular aktarıldı:

  • Akademik Yapı ve Danışmanlık: Fakültenin akademik kadrosu, bölümlerin işleyişi ve öğrenci danışmanlık sisteminin önemi detaylıca açıklandı.

  • Dijital Sistemler (OBS ve Uzaktan Eğitim): Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden ders kayıtları, not takibi ve duyuruların nasıl takip edileceği uygulamalı olarak gösterildi.

  • Kampüs Yaşamı ve Sosyal Olanaklar: Kütüphane imkânları, yemekhane, kampüs içi sosyal alanlar ve öğrenci kulüpleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.



Arş. Gör. MUHAMMET HAMZA ÇOBAN /
İlahiyat Fakültesi
1.10.2026