Doç. Dr. Ahmet Aktaş’ın “Diaspore Êzidîleri” Adlı Kitabı Yayımlandı
Fakültemiz Din Sosyolojisi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ahmet Aktaş’ın “Diaspora Êzidîleri” adlı eseri Bilgesina Yayınevi tarafından neşredildi.
Dr. Aktaş, bu çalışmasında Türkiye’den farklı nedenlerle Almanya’ya göç etmiş Êzidîlerin diaspora deneyimlerini kapsamlı bir saha araştırması çerçevesinde ele almaktadır. Eserde, diaspora koşullarının Êzidî inanç pratikleri üzerindeki etkileri incelenirken Êzidîlerin inanç ve kimliklerini koruma ve gelecek kuşaklara aktarma süreçlerinde geliştirdikleri stratejiler detaylı biçimde analiz edilmektedir.
Kitapta ayrıca evlilik, aile yapısı, toplumsal cinsiyet rolleri ve kuşaklararası ilişkilerin diaspora bağlamında nasıl dönüşüme uğradığı; geleneksel Êzidîlik ile diaspora yaşamı arasındaki temel gerilim noktalarının neler olduğu sorularına yanıt aranmakta ve Êzidîlerin gelenek ile değişim arasında şekillenen diaspora tecrübeleri çok boyutlu olarak değerlendirilmektedir.
Değerli hocamızı bu önemli çalışmasından dolayı tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılarının devamını dileriz.
Arş. Gör. HASAN KAMİL GENÇ /
İlahiyat Fakültesi
25.4.2026