Almanya’dan Gelen Heyetle İlahiyat Fakültesinde Anlamlı Buluşma
Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Almanya Ezidiler Konseyi ve DİTİB’in (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği) ortak organizasyonu ile Doç. Dr. Ahmet Aktaş'ın öncülüğünde gerçekleştirilen önemli bir ziyarete ev sahipliği yaptı. Almanya’dan gelen Êzidî ve Müslüman gençlerden oluşan grup, fakülteyi ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.
Ziyaret kapsamında misafirler, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fadıl Aygan tarafından makamında ağırlandı. Görüşmede fakültenin yürütmekte olduğu akreditasyon süreci, bu süreçte uluslararası iş birliği olanakları ve ortak çalışmaların geliştirilmesi konularında istişarelerde bulunuldu.
Daha sonra konuk gençler, fakülte öğrencileriyle bir araya gelerek kültürlerarası diyalog, dini anlayışlar ve toplumsal uyum konularında fikir alışverişinde bulundular. Etkinlik, karşılıklı anlayış ve dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleyen samimi bir atmosferde gerçekleşti.
Ziyaretin sonunda, taraflar gelecekte ortak projeler ve değişim programları düzenlenmesi yönünde temennilerini dile getirdiler. Fakülte yönetimi, bu tür etkinliklerin hem öğrencilerin vizyonunu genişlettiğini hem de farklı inanç ve kültürlerden gençlerin bir araya gelmesine zemin hazırladığını vurguladı.
Arş. Gör. HASAN KAMİL GENÇ /
İlahiyat Fakültesi
13.10.2025