Tarih’ul İslam Atölyesi Gezi Etkinliği

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden oluşan Tarih’ul İslam Atölyesi Dr. Öğr. Üyesi Gülşen İSTEK önderliğinde 27nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen Diyarbakır cami ve kitabeleri araştırmalarından sonra 27 eylül 2019 Bitlis Ahlat Selçuklu Mezarlığı ve kümbetlerini araştırmaları için uygulamalı bir gezi düzenlendi. Düzenlenen bu geziler çerçevesinde Türkiye’nin güzide şehirlerinde olan Diyarbakır ve Bitlis’in farklı yönlerini, mimarisini ve genel tarihini yakından görüp inceleyerek öğrencilere tarihi mekânlar açısında farklı bir bakış kazandırıldı. Bu gezi sonucunda öğrenciler Bitlis ve Diyarbakır’ı daha yakından tanıma fırsatı elde etmiş olup, hem de araştırma fırsatına sahip olmuşlardır. Bu gezilerimizde başta ulaşımda yardımcı olup her türlü desteği veren üniversitemizin rektörlüğüne teşekkürlerimizi sunarız.
4.10.2019