İLAHİYAT AKADEMİ BAŞVURULARI BAŞLADI

İLAHİYAT AKADEMİ ÜCRETSİZ YURT VE BURS İMKANI

Türkiye Diyanet Vakfı ve Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliği ile açılan İlahiyat akademi burs başvuruları başladı. İlahiyat Akademi Koordinatörü Doç. Dr. Uğur ERMAN İlahiyat ve İslami ilimler fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin akademik ve fikri gelişimlerini desteklemek için Türkiye Diyanet Vakfı ve Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi arasında imzalanan protokol marifetiyle uygulanan ücretsiz bir eğitim-öğretim ve burs programı olduğunu kaydetti. Programın öğrencinin gelişimine bütüncül bakmakta olup program kapsamında sadece akademik ders başarısı hedeflenmediğini aynı zamanda manevi, kültürel, sosyal gelişimini sağlayan bir program olduğunu vurgulayan Erman “Bu program ilahiyat ve İslami ilimler fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin mesleki hedeflerini gerçekleştirmelerine ve ilimde ruhsat sahibi bir zümrenin yetişmesine maddi-manevi destek olmak amacıyla “TDV Yurtları”nda ve “Şube Öğrenci Barınma Desteği” verilen illerde uygulanan bir eğitim-öğretim programıdır. Programın açıldığı üniversitelerde İlahiyat/İslami İlimler Fakültelerinde öğrenim görüyor olmak, Birinci öğretimde, örgün ve lisans programında öğrenim görüyor olmak, ilahiyat Hazırlık ve birinci sınıfta öğrenim görüyor olmak şeklinde bir takım şartları bulunmaktadır. Bu programa dâhil edilen ilahiyat fakültesi öğrencilerinin beslenme barınma ihtiyaçları ve aylık 400 tl burs imkanı ayrıca ilahiyat fakültesinde görülen dersleri desteklemek amacıyla akademi öğrencisine ders verilmektedir. ” dedi.

Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ

Dr. Öğr. Üyesi AHMET AKTAŞ (0484) 212-1111 / 2953