Gazze Obası

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri ve fakültemiz bünyesinde faaliyet yürüten pek çok kulüp, Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekmek ve harekete geçmek amacıyla "Gazze Obası" temasıyla bir program hazırladı. Programın açılışında konuşan dekanımız Prof. Dr. Fadıl Aygan, 7 Ekim'in dünya tarihinde bir dönüm noktası olacağını vurgulayarak, Gazze'deki katliamların insanlık tarihindeki en acımasız, en ahlaksız ve en hukuksuz saldırılar olduğuna dikkat çekti. Yeryüzündeki vicdanlı ve ahlaklı insanların ellerinden geldiği kadar bu katliama hayır dediğine dikkat çeken Prof. Dr. Aygan, şunları söyledi:

"Bugün bütün insanlık bir dönüm noktasında! Bu katil sürüsü, azgın ve vahşi, hukuk ve ahlak tanımayan bir soykırıma destek olacak mı, yoksa sessiz mi kalacak? Ya da vicdanlarıyla hareket edecek, içlerindeki insanlık onuruyla bu azgınlığa dur diyecek ve ses çıkaracaklar. Bugün böyle bir ayırım noktasındayız."


Fakülte bahçesinde çadır nöbetine başlayan öğrenciler sinevizyon gösterisi, tiyatro, resim sergisi, söyleşi gibi çeşitli etkinliklerle Gazze'yi gündemde tutuyor. Gazze Obası, 17 Mayıs Cuma günü saat 17.00'a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.
Arş. Gör. MUHAMMET HAMZA ÇOBAN /
İlahiyat Fakültesi
14.5.2024