Doç. Dr. Ahmet Aktaş Kitap Fuarında Söyleşi ve İmza Gününde Kitapseverlerle Buluştu

Fakültemiz Din Sosyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Aktaş, 9. Geleneksel Siirt Kitap Fuarı'nda söyleşi ve imza günü etkinliğinde kitap severlerle bir araya geldi. Aktaş, "Fikri İçe Bükülme" başlıklı bir sunum yaptı. Aktaş, konuşmasında fikri içe bükülmenin nedenleri ve bu içe bükülmenin potansiyel tehlikelerine vurgu yaptı. Dini anlamda içe bükülmenin radikalizm ve şiddet, siyasal içe bükülmenin ideolojik körlüğü ve entelektüel içe bükülmenin ise bilimsel körlüğü doğurduğunu vurgulayan Aktaş, bu durumdan kurtulmak için farklı alanlarda okuma yapma, analitik düşünme becerisi geliştirme hakikat tekelciliği yapmama ve hoşgörülü olmanın gerektiğini belirtti. Doç. Dr. Ahmet Aktaş, programın sonunda fuar alanındaki yayınevi standında kitapseverlerle buluşarak kitaplarını imzaladı.
Arş. Gör. MUHAMMET HAMZA ÇOBAN /
22.4.2024